valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2007
Pg:339-384
Título: Història gràfica 2007
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XIX; XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
Història gràfica

Maria Sàez Ros, la germana menuda de l'avi Redó. Retrat de principis de segle XX.

341

Carmen la Redona, la filla del tio Mauro, retratada l'any 1919 amb les joguines de l'època. Fixeu-vos en el llaç blanc que sa mare sempre li posava al cap...

342

Rosario Sàez Mateu vestida d'allò més elegant se n'anà a València per a retratar-se envers l'any 1920. Esta dona estava casada amb Francisco Català el tio Quiquet, i van ser els estatgers del Castell, lloc on comerciaven amb gerres d'oli i vi venent-lo al detall a la mateixa Casa Palau.

343

Elisa Garcia Martí la Redona vestida de combregadora. Any 1925.

344

Nati Garcia Martí la neta de l'àvia Redona. Retrat de 1926.

345

346

Josefa Lis, la dona del tio Moret, amb les seus filles Fina i Maria. Retrat d'al voltant de 1927.

Maria Moret Lis, la filla del tio Moret. Retrat de 1928.

347

348

Reconeixeu els arriscats passatgers que solquen l'aire de València pilotant aquest modern avió sense patir cap mareig...? Nosaltres hem identificat a Paco Casaban i Consuelo la de la Plaça, i al matrimoni Marieta la Redona i Toni el Ferrer, amb els seus fills Toni, Vicent i Maria.

Maria Martí Sàez, Marieta, la dona del tio Toni el Ferrer.

349

Les germanes Assumpció i Rosario Sàez Mateu, les Redones (segona i quarta de la fila), retratades als carrers de València, en companyia de dos amigues. Voltants de 1930.

350

La tia Marieta, la Redona, retratada amb la seua filla Maria Garcia Martí, la mare de Manolo Guasp.

351

352

Com podeu veure, hi hagué un temps en què l'horta rodejava el nostre poble. Assegudes a la vorera d'un camp de forment veiem a Carmen Garcia, de cal tio Mauro, Maria la Pardaleta, Paquita la Tomasa i Teresa l'Alcaldesa.

353

Un grapat de xicones i xicons alaquasers i de València, que buscaven rotgle per a Pasqua, es van reunir per a fer-se la foto de sa vida. Com podeu veure, també s'apuntaren alguns veïns del carrer. Entre ells hem identificat a Quico la Viuda, Nati Garcia, Pasqualeta la Segonera, Jose Mª Planells, Vicent Posito, Maria la Segonera, Maria l'Alqueriera i Carmen Martí.

Estampa evocadora del nostre passat rural, on veiem al matrimoni Mauro Navarro i la seua dona Amparo Baixauli retratats al corral de sa casa amb la vestimenta de l'època.

354

Nati Garcia Martí, la Redona, lluint el vestit de comunió. Retrat de 1930.

355

Vicent Garcia Martí, el fill del tio Toni el Ferrer, desaparegut durant la guerra civil espanyola.Vicent era músic i el darrer record que conserva la família, és del moment en què es va acomiadar d'ells tocant la pandereta amb altres musics del poble, mentre s'allunyava el tren que l'havia de portar al front.

356

Maria Lladró Cotino, la mare del tio More(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0