valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2016
Pg:233-246
Título: Selecció d'imatges 2016
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Martí Cànoves, Mª Júlia | Roca Ricart, Rafael | Tarín I López, Ramón
Periodo: Historia Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XIX; XX
Tema: Historia gráfica-
Idioma: ValenciàVista prévia
Història gràfica

Relació d'imatges

Ascensió Bessó, la Blaieta, retratada en 1897.

233

Al voltant de 1916 es va reunir per a la foto aquest grup familiar d'Alaquasers. Arxiu Fotogràfic de l'Ajuntament d'Alaquàs.

234

Francico Bessó Garcia, el Blaiet. Imatge de 1920.

235

L'àvia Dolores Mas Serra, amb els seus néts, Amparo i Vicent Cervera Bessó. Retrat fet cap a 1933.

236

Els germans Vicent i Amparo Cervera Bessó als voltants de 1934.

237

Vicent Cervera Mas amb la seua dona Ascensió Bessó, la Blaieta. Imatge captada en 1935.

238

Retrat de Jesús Palop Garcia. Aquest alaquaser va morir al front uns dies abans d'acabar la Guerra Civil.

239

Grup d'amics retratats cap a 1950.

Jesús Cervera el Jesuset amb la seua dona Pura Folgado el dia que es varen casar. Al costat de la núvia podeu veure al tio Jesuso, el pare del novio. Corria l'any 1951.

240

Ací tenim els tres valents clavaris que feren la festa de la Mare de Déu de l'Olivar l'any 1953. D'esquerra a dreta son; Miguel Cubells Martínez, Francisco Palop García i José María Taberner Mateu.

241

Per l'any 1950 els xiquets i xiquetes d' Alaquàs feien una col·lecta per tal d'ajudar als projectes de les missions, l' anomenat Domund. La persona major que hi trobem és Nieves Martínez.

242

243

Aquesta foto té 50 anys. Ací tenim els clavaris del Crist de l'any 1966. D'esquerra a dreta i de dalt a baix tenim: Vicent Tàrrega Escrivà França, Josep Montalt Planells el Pelaet, Vicent Montalt Planells el Pelaet, Francesc Chuàn Chulià Cafís, Roberto Franco Sancho, Pascual Garcia Medina de ca Llorens, Juan Mislata Cuellar, Joan J. Garcia Campos Panera, Vicent Usedo Català el Millonari, Josep Martí Montalt el Justo i Vicent Ferrer Guzmán el Pastoret.

Grup d'amics alaquasers dalt d'un tramvia. D'esquerra a dreta tenim: José Muñoz Tàrrega Potecari; Ismael Gil Barberà Morimos; Francisco Montalt Planells Pelat; José Martí Montalt Justo; i Juan Bautista Ballester Martínez. Any 1958, aproximadament.

L'any 1960 en la cavalcada de les Festes Patronals. Elles són: Pilar Portalés, Amparo Palop, Pilar (¿?), Amparin (¿?), Asunción Portalés, Mari Carmen Cervera i Amparin (¿?).

244

Inici de les obres de l' Institut de Batxillerat, actualment col·legi Mare de Déu de l'Olivar, al carrer Santa Clara.

Davant una bona taula i amb ganes de festa veiem al Jesuso amb la seua dona Antonia la Tonota i dos dels seus fills, José Cervera Pepet i Jesús Cervera el Jesuset.

245

Retrat de Maria Guillem Medina mentre repassava algun descosit del pantaló a la porta de casa. Any 1961.

246

Fe d'errates: En la relació de Clavaris de la Mare de Déu de l'Ol(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0