valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:1994
Pg:135-178
Título: Història gràfica 1994
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

Clavaris de la Mare de Déu de l'Olivar de l'any 1948. El retratista no els va poder treure a tots però, els seus noms són: Francisco Tárrega "Fransa", José Barberà "Faba", García "Roig cl Bascós", José Aguilar "Taquetas", Francisco Aguilar "Molla", Ramón Portalés "Burro", José González "Andalús", Salvador Palop "Picaor", Bernardo "Tractes" José García "Carabassa" i Alberto "de l'Escoleta".

-137-

-139-

Clavariesses de la Mare de Déu d'Agost de l'any 1943. Engalanades amb els millors vestits de l'epoca, aquestes dones alaquaseres es van retratar a València per celebrar la festa. Al retrat, elles són: Visanteta "la Puça", Elvira "de ca Quiquet el Mesuraor" i Asumpció "de ca Pelat", Assegudes: Tereseta "de ca la Viuda" i Sunsioneta "la Redona".

-140Josefa Prósper Alfonso "la tia pepa de l'Alqueria Martí" mare dels germans Portalés "els Burros". Foto feta al voltants de l'any 1900.

El tio Vicent Tàrrega "el Garrofí" i la seua dona Francisca "de ca Ros" retratat al pati de la seua fàbrica de perols de "la Foia" l'any 1920. Darrere d'ells, junt al primer paretó, s'hi troba el forn. al fons de la foto, encara es pot veure l'antiga fàbrica del tio Ximo "el Quartero" on s'elaborava l'espirit del vi.

-141-

La família Portalés reunida per a fer-se el retrat. Ací tenim tots els cosins. Ells són: Ramon Portalés (fill del tio Vicent que va morir molt jove). Salvaoret "el Burro", Cecília Portalés, Ramón "el Burro", Tomàs "Casca", Pepica Portalés, Angeles Tárrega "la Repastaora", Teresa Portalés, Amparo (cosina de Tomàs "Casca"), Carmen Portalés i María Portalés. Fotografiats l'any 1932.

-142-

Una colla de pasquers i paqueres d'Alaquàs menjant-se "la xocolatà" el dia de Sant Vicent a l'antic barracó que hi havia al Vedat de Torrent l'any 1928. Com la cosa dels diners estava prou fotuda, aquest grup de xiques i xicons alaquasers, s'emportaren el perolet ple de xocalate fet a casa per a berenar a més del mitjet de pa i els "panquemaos" per a sucar-se'l. Però això si: la taula i les cadires les van llogar. Podem veure a: María Martínez "la Rallà", Salvador Forment "el guei", Angeles Boscà "la creïlla", María "la Patarrata", María Boscá "la Creïlla" Paquita Tárrega "la Garrofina", Ramón Portalés "el Burro" i María García "la Pin(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0